Starea de Bine

Un tip cu incaltari ciudate…

Un tip cu incaltari ciudate ... (1)

Parcurge kilometri prin zapada proaspata…

parcurge kilometri prin zapada proaspata

Creeaza desene delicate…

creaza desene delicate

Modele calculate matematic…

modele calculate matematic

Cu riscul ca munca lui sa se risipeasca  la prima ninsoare…

cu riscul ca munca lui sa se risipeasca la prima ninsoare

Rezultatul merita efortul —

rezultatul, merita efortul

Multumire! Stare de bine!

Multumire! Stare de bine!

 

Este langa statiunea de ski Les Arc, Franta.

Este langa statiunea de ski Les Arc, Franta

 

Ce ne spun pozele ca face acest schior? Desene pe zapada, delicate, detaliate, matematice, frumoase, dar efemere!

De ce “pierde” asa de mult timp sa le faca, daca prima ninsoare sau un viscol le acopera, poate chiar in aceeasi zi! De ce migaleste sa le faca? Pentru ca activitatea aceasta este pentru el o placere! Ii da o stare de bine! Ii satisface in acelasi timp nevoia de miscare si nevoia de frumos! Ii place sa isi exprime nevoia de frumos prin aceste creatii.

Arata schiorul nostru, Simon Beck, fericit sa creeze desene in zapada, delicate, efemere? Cu siguranta DA!

Cati dintre noi avem gandirea lui? Hotararea de a face lucruri care ne produc placere? Sa ne permitem sa facem lucruri apparent inutile (pentru unii), fara valoare materiala, dar cu mare valoare pentru starea noastra de bine?

Sa ne amintim ca in copilarie abia asteptam sa ninga, sa facem “ingerasi” pe zapada, trantindu-ne cu spatele pe zapada imaculata, cu bratele larg deschise, ca apoi sa admiram urma lasata.

Eram fericiti? Cu siguranta DA!

Faceam si oameni de zapada, a caror viata ne straduiam sa o protejam cat mai mult. Eram fericiti cand ii terminam?DA!

Vara construiam castele de nisip pe malul marii. Le admiram inaltimea. Eram mandri de ele. Eram copii fericiti!

Marea majoritate a copiilor (si ma refer si la propria noastra copilarie) sunt fericiti sa construiasca ceva frumos. Sa lase o amprenta a personalitatii lor, sa-si exprime abilitatile si talentul. Unora le place sa primeasca laude, altora le este suficienta bucuria proprie.

Ce se intampla cu aceasta creativitate naïva, cu aceasta bucurie, cand devenim adulti? Uitam de ele?

De ce nu ne mai permitem sa alocam timp pentru bucuriile simple? Nu avem timp? Bucuriile nu mai sunt prioritati dupa o anumita varsta? Suntem adulti si nu mai facem “copilarii”?

Deveniti adulti privim relaxarea prin bucurii simple ca pe o risipa inutila de timp. Nu mai realizam, sau nu acordam importanta cat bine ne-ar aduce o activitate care ne face placere, ce bine ne-am face sa reinviem una din bucuriile copilariei.

Intr-un articol al doctorului psiholog Dragos Carneci, specialist in neurostiinte, se spunea ca “satisfactiile nemateriale previn depresia, intaresc sistemul imunitar prin sporirea activitatii genelor antivirale (care produc interferon de tip 1, care lupta cu tumorile).

Pun pariu ca schiorul din imaginile alaturate, e un om sanatos, cu pofta de viata. De ce nu avem si noi o grija reala fata de sanatatea noastra, de starea noastra de bine?. De ce nu ne punem aceasta preocupare in minte? In program?

Daca sunteti stangaci in a incepe acest proces de unul singur, ii anunt pe cei care citesc aceste randuri, ca se practica si in Bucuresti, coaching pentru starea de bine. Puteti apela la mine sau la un alt Life Coach cu pregatire in programare neurolingvistica ca sa va puteti bucura de rezultatele si schimbarile in bine care urmeaza in viata Dvs.

Programarea neuro lingvistica ne invata sa ne descoperim, sa ne respectam valorile personale si sa ne planificam activitatile in conformitate cu ele. Sa ne prioritizam activitatile astfel incat la sfarsitul fiecarei zile sa fim multumiti de ce si cat am realizat in ziua respectiva, sa nu neglijam activitatile importante, dar nici starea noastra de bine.

Poate in acest process descoperim niste convingeri limitatoare si trebuie sa facem apel la resurse interioare latente pentru a le depasi. Toate le putem descoperi impreuna prin coaching.

Pe cei care nu ma cunosc va invit sa ma sunati la numarul de mobil din “contact” si puteti afla cum vom proceda.Daca rezonam, vom avea 5 intalniri de coaching de aproximativ o ora, in care sa instalam abilitatile necesare pentru starea Dvs de bine.

Merita starea Dvs de bine o investitie de 750 de lei? Daca DA, sunati-ma astazi .

 

Care e părerea ta?