Eliminarea obiceiului de a ne ingrijora

Ingrijorarea este o emotie negativa. Poate fi intemeiata , dar in foarte multe cazuri este neintemeiata. Apare neinvitata si iti consuma energia. Ii consuma pe foarte multi din complexa noastra societate.

Daca analizati cat mai multe situatii in care ati fost ingrijorat: s-a dovedit, in timp, a fi nelinistea respectiva intemeiata, sau nu?

Ingrijorarea aduce stress, dureri de cap la propriu, cresterea pulsului, a tensiunii, consuma inutil energie, ne demoralizeaza. Ea este buna doar daca ne mobilizeaza pentru a actiona, pentru a rezolva urgent o problema.

Ingrijorarea este ca un deseu toxic. Daca ne gandim la mintea noastra ca la o gradina fertila … ce se intampla daca arunci deseuri  toxice intr-o gradina fertila? Fac prapad! Usuca tot. La fel si mintea persoanei ingrijorate. Mintea paralizeaza, incet, incet. De aceea ingrijorarea nu trebuie lasata sa ne patrunda in minte.

Avem la indemana puterea mintii ca sa o alungam. Avem capacitatea de a analiza faptele care au generat-o. Pe ce se bazeaza ele? Ele, gandurile ingrijorate. Nu sunt cumva presupuneri, admise teoretic ca posibile fapte? Facem de fapt supozitii, si ajungem sa credem in ele. Le dam puterea unor fapte reale. Gresit!

Cine ne aduce ingrijorarile? O parte din noi, anxioasa. Ne vrea aceasta parte binele?

Daca va confruntati cu astfel de ingrijorari, si ele revin sub diverse forme, alarmant de des, si nici nu reusiti sa le alungati singuri, va ofer sprijinul in a le face sa dispara. Veti intelege mecanismul de aparitie a ingrijorarii in viata voastra, si cum puteti in viitor sa o le eliminati. Cum trebuie sa procedati de acum inainte. Exercitiul nu este foarte complicat, trebuie doar exersat.

Si eu am fost o mama ingrijorata. Am avut si cliente ingrijorate din motive din cele mai diverse: motive financiare, motive de evolutie a relatiei de cuplu  in anumite circumstante etc. Toate s-au deblocat si au “vazut” solutiile salvatoare.

Mintea este cel mai mare dar facut de natura fiecaruia dintre noi. Cu totii avem mintile precum o gradina fertila. Trebuie doar sa o ferim de deseurile toxice si sa o hranim.

Pentru a debloca puterea mintii, te invit la o discutie in care vom gasi impreuna sursa ingrijorarii si in care te voi ajuta sa iti eliberezi mintea de aceasta piedica cu efecte negative.

Care e părerea ta?