Dacă Se Închide o Ușa, Se Deschide o Alta

Cu o atitudine pozitiva, potrivita pentru luna decembrie, cred ca daca in viata noastra apare un eveniment dramatic, ceva ce nu ne dorim sa se intample, si totusi se intampla, aceasta are un rost anume pe care la inceput nu il percepem.

Cei mai multi oameni par sa-si traiasca viata din greseala, reactionand la evenimente in loc sa creeze ei insisi situatiile la care viseaza. Asa ajung sa fie victimele mai multor situatii suparatoare,  pe care le-au acceptat poate din empatie, poate din responsabilitate, iubire, sau alte valori personale. Cand esti de mai multe ori la rand ingaduitor cu situatii care contravin principiilor tale, atitudinea ta va fi interpretata ca si accept tacit al situatiei respective. Comportamentul tau de bun simt, discret va fi exploatat in continuare pana ajungeti la un final nedorit, poate chiar dramatic.

Rostul inchiderii unei usi este acela de a te scoate din stress, a te feri de nefericire cronica, si a te obliga sa descoperi ceva mai bun pentru tine.

Ca sa te bucuri de viata, inainte de a fi prea tarziu, trebuie sa inveti sa-ti potolesti mintea agitata ca sa poti sa definesti limpede spre ce vrei sa te indrepti, sa fii obiectiv si sa iei decizii bune, dupa o analiza calma a posibiltatilor si resurselor. Este esential sa nu ne amanam fericirea (starea de bine). Zaboveste cat mai putin asupra raului si neadevarului. Femeile in general asteapta si ani de zile intr-o relatie dureroasa, nesesizand ca se imbolnavesc de atata nefericire, fara ca macar sa se poata bucura de micile placeri ale vietii: o prietena care ii sta alaturi, magia din rasul unui copil, un peisaj frumos, o zi insorita, un film cu o poveste inspirationala, o carte buna, o masa copioasa, un pahar de vin bun…

Deci ca sa poti inchide usa nemultumirilor create in mod repetat de copil, chinurilor de a merge la un job stresant, a durerilor sau umilintelor cauzate de partener, trebuie sa credeti cu tarie ca atunci cand veti inchide usa nemultumirilor, usa starii de bine se va deschide.

Fericirea nu soseste numai cand realizezi ceva anume. Fericirea este o stare de spirit pe care tu o creezi prin felul in care percepi si interpretezi evenimentele din viata ta. Nu exista rau fara bine asa cum nu exista bine fara rau. Cerceteaza-ti propria viata si veti constata ca este adevarat.

Exista o conditie: sa faci din fiecare zi o rampa pentru a obtine ceea ce iti doresti de la viata. Inteleptii spun ca la sfarsitul vietii, cel mai mult vom regreta nu riscurile pe care ni le-am asumat. Cel mai mult vom regreta temerile pe care nu le-am infruntat si ocaziile minunate de care nu am profitat. Foloseste-ti tenacitatea si perseverenta si vei fi castigator. Ca sa ajungi la rezultatul dorit foloseste-ti asertivitatea si comunica intotdeauna parerea ta si cum te simti vis a vis de persoana cu care esti in dialog (fiu, coleg, sef, partener, soacra etc).

Pentru a evita aceste situatii nedorite si a indeparta posibilitatea unui esec avem 2 alternative prealabile: una este sa cunosti valorile personale ale copilului, sefului, colegului sau partenerului (inainte de a intra intr-o relatie permanenta) si a doua sa-ti comunici, la un moment dat sau anticipat relatiei, limitele personale:

O persoana puternica este fericita si cand este singura si cand este in grup.

senior-man-swinging-tire-swing-141654251 

Asa cum am mai spus, coachingul NLP a fost creat tocmai pentru a scurta zbuciumul si a-l inlocui cu cea mai convenabila stare de bine.

senior-woman-fit-healthy-lifestyle-outdoor-376947941

Te astept la o discutie despre solutii. Vezi rubrica Contact.

Care e părerea ta?