Cum să Ieși din Cursa Rutinei

 

La fiecare inceput de an ne promitem, sau doar ne dorim ca in Noul An sa ne indeplinim visele mai mult sau mai putin indraznete pe care nu am reusit sa le implinim in anul anterior.

Dar oare de ce nu ai reusit anul trecut sa-ti implinesti visul?

Daca visai la un job mai bine platit, adica sa ai mai multi bani, ce te-a impiedicat? Inertia? Teama de nereusita? Neincrederea in tine?

Daca a fost vorba de o investitie in tine insuti, in dezvoltarea personala, ce te-a impiedicat? Lipsa de timp? Nu ai avut o motivatie puternica? Dezvoltarea personala era a treia prioritate in lista , dupa cariera si familie? Insemna diminuarea timpului de relaxare?

Vorbim despre implinirea personala intr-o perioada extrem de agitata.

Ashley Montagu spunea: “Cea mai mare infrangere pe care o poate suferi un om, consta in diferenta intre ceea ce esti capabil sa devii si ceea ce ai devenit de fapt”

Dar daca in 2016 nu ai reusit, ce te face sa crezi ca vei reusi anul acesta? Ce vei schimba anul acesta?

Esti de acord ca in 2016 te-ai lasat dus de val, in loc sa-ti traiesti viata in mod deliberat? Majoritatea oamenilor isi desconsidera inconstient viata si resursele personale; acestia nu au cum sa iasa din rutina zilnica deoarece se concentreaza doar pe dorinta imperioasa de a supravietui .

mom-article-rutina

Responsabile pentru realizarile noastre, pentru pozitia pe care o ocupam in acest moment in societate, in familie, la serviciu este datorata in principal Convingerilor  Personale. Inca de la nastere, experientele prin care trecem ne  determina  sa avem anumite convingeri care devin adevar de necontestat in mintea noastra. Aceste “adevaruri” ne conduc la actiuni care concura la pozitia in care ne aflam in prezent.

Instrumentele clasice care te pot ajuta la indeplinirea viselor nu sunt convingerile, care din cauza sistemului clasic de educatie in familie, sunt majoritar convingeri limitatoare si mai putin din cele benefice, incurajatoare. Din grija de a respecta convenientele sociale, parintii ne obliga sa fim cuminti, ascultatori, in loc sa ne dezvoltam resursele proprii, sa nu iesim din rand, in loc sa ne lase sa fim creativi, spontani, importanti, ne dadacesc mult peste 18 ani in loc sa ne invete sa luam decizii si sa traim pe propriile picioare.

Instrumentele pe care trebuie sa le constientizati si sa le folositi in indeplinirea viselor sunt potentialul propriu (abilitati, resurse) , increderea in sine, dorinta de a-ti trai viata cu sens!

Puteti  face un exercitiu de trecere in revista a viselor/obiectivelor neindeplinite in 2016. Identificati care anume din instrumentele enumerate mai sus v-au lipsit? Programarea neuro-lingvistica,  prin tehnicile specifice, ne ajuta  sa ne accesam spontan resursele, sa optimizam luarea deciziilor, sa ne controlam emotiile,  sa rezolvam conflictele cu ceilalti, sa declansam motivatia ca sa ne indeplinim visele/obiectivele.

Urarea mea este ca randurile de mai sus sa te incite la actiune! Sa reusesti sa depasesti rutina zilnica!

Traieste-ti viata intr-un mod si mai eficient! Actioneaza astfel incat sa fii mandru de tine

Care e părerea ta?