Coach Pentru Viață

Puteti sa asociati notiunea de programare neuro-lingvistica cu programarea pe care o face un designer de soft cu un computer? El face un programel care sa ne usureze si eficientizeze munca, in domeniul pe care il indicam noi. Cam asa si programarea neuro-lingvistica. Cu ajutorul tehnicilor de NLP ne programam/imbunatatim felul de a interactiona cu ceilalti, emotiile, comportamentele etc.

Coachingul nu iti judeca comportamentul si nici nu-ti ofera solutii pentru un mod de viata ideal (asa cum iti imaginezi tu, idealul) , ci te ajuta sa-ti gasesti singur solutiile. Te conduce la descoperirea propriei solutii, prin intrebari, iar eu am intrebarile la raspunsurile pe care le cauti!

Iti sugerez sa-ti alegi coach-ul prin recomandari personale si in continuare prin intuitie, in urma unei discutii cu respectivul coach. Verifica in primul rand daca puteti comunica intr-un mod placut. Flerul personal iti va spune daca va intelege si “vorbiti aceeasi limba”.

Inainte de a intra intr-o relatie de coaching, am o prima discutie cu clientul, in care ne cunoastem. Clientul expune problema pe care vrea sa o elimine, iar eu ii raspund la intrebarile privind desfasurarea unei sedinte. Ii explic ca va avea de raspuns la intrebari de descoperire proprie care sa-l conduca la intelegerea motivului pentru care a aparut problema. Il ajut sa-si identifice si foloseasca resursele si aptitudinile proprii de care are nevoie pentru a depasi problema. In intervalul dintre 2 sesiuni va trebui sa se gandeasca la o “tema” pe care i-o sugerez, pentru a-l ajuta in depasirea problemei lui.

Transformarea / schimbarea apare in momentul in care, dupa ce a inteles care i-au fost limitarile, clientul isi doreste cu adevarat sa le schimbe. Numarul de sedinte depinde de cat de rapid face aceasta descoperire. Pot fi intre 2 si 4 sedinte. In cursul sedintelor obisnuiesc sa verific, in cazul clientilor mai tineri, daca si-au stabilit obiective proprii pe 1 – 3 ani, stiind ca daca nu ne stabilim singuri obiectivele ni le stabilesc altii 🙂